sâmbătă, 3 aprilie 2010

obiectiv multicolor.


Orice obiectiv al unui aparat ascunde în spatele său un diamant cu suflare și cu propria lui poveste. Dar noi uităm, uităm că și aceștia sunt oameni cu punguța plină de sentimente; și încercăm să-i manipulăm, să ne folosim de ei, fără să știm că în mâna aceea care apasă pe buton este un dar de la Dumnezeu. Uităm și măcar să ne gândim că aceste raze sunt de fapt cele care strălucesc și nu doar blițul din mâna lor.
Pretindem că suntem oameni și nici măcar nu știm ce înseamnă aceasta. Ne gândim doar la corcodușele noastre, doar la sărut și despărțire.
Ne lăsăm să fim pozați doar în pozițiile plăcute, fără să arătăm vreo parte rea din noi, fără să ne dăm seama că de fapt aceasta este artificialitate. Fiecare din noi are un aparat foto al sufletului lui, dar cu toții ne străduim să ascundem, să rupem, să îngropăm acele poze negricioase, în care sufletul se zbătea în umbre. Îți propun de astăzi să faci un panou al sufletului tău și capsează-ți acolo toate pozițiile sufletului tău. Când e o umbră de fericire sau o umbrelă de râsete și veselie, dar și când e nor, valuri de disperare și munți de lacrimi. Afișează-ți pe acel panou și observă-ți sufletul; acela ești tu cu adevărat. În toate imaginile cu nuanțe de fericire poți observa cu ochiul liber că este o petală de urmă lăsată lângă tine, iar în cele întunecoase în care diafragma a luat-o razna și blițul nu-și avea rostul... în acelea, desenează o rază de lumină, pentru că aceea e nădejdea ta, nădejdea noastră... este prezentă, dar în acele imagini n-o poți observa doar dacă El te luminează.
Omule,cel cu obiectivul în mână. Tu, cel care îți lipești ochiul de obiectiv și ești etichetat în atâtea mii și mii de feluri. Nu te mai îngrijora de ceea ce izbește exteriorul tau, nu-ți mai pleca niciodată capul, ține-l ridicat și privește oamenii direct în ochi, în așa fel să poți să afirmi și tu ceea ce spunea si psalmistul: „Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei.” Ps. 101:3a
Dumnezeu te acceptă așa cum ești ca să te facă ceea ce trebuie să fii!

Nooni. (N.N.P.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu