joi, 17 iunie 2010

Fericirea...



S-ar găsi atâtea mii și mii de definiții, dar în loc să credem că am putea-o dobândi ne pierdem printre celelalte dărâmături.
Am văzut oameni atât de naivi încât căutau fericirea în containăre, am văzut suflete cerșind cireașa de pe tort pentru că asta insemna pentru ei fericirea... ceva de scurtă durată, urmată de mulțimi de bulgări ascuțiți.
Dar, ce bine că există și suflete care merg direct la țintă. Fericirea nu este atât de departe cum pare pentru unii, ea este chiar în buzunar, chiar acolo unde ai acumulat mii de dureri, este acolo dacă ți-o legi de mână, dacă ți-o lipești în priviri, dacă îți târăști sufletul pentru câștigarea altuia. Este acea fericire cu gust de senin, care nu-și pierde nuanța oricât de multe culori obscure ai pune lângă ea. Să știi să trăiești cu fericirea de mână, să știi să ți-o pui în sacoșă și să o iei cu tine ori unde ai merge, să știi s-o porți cu tine și să n-o uiți... este o artă.
Doar atunci când ochii tăi emană sclipiri de iubire, atunci când mâinile tale sunt tocite de iubire. Atunci când unghiile sunt pătate cu lacrimi de iubire și negrul de sub ele nu mai contează pentru tine și ți-ai întinde mereu mâna pentru a ridica pe cineva din mocirlă. Atunci când te-ai murdări toată de iubire și când fruntea ta nu va mai fi încrețită de ură, ci zâmbește tuturor celor ce o privesc, și când pistruii tăi se transformă în ploaie de mângâieri pentru alții. Atunci când dai tot ce ai și rămâi cu nimic, doar cu sufletul ce poartă în el o comoară fără de preț... atunci și doar atunci te poți numi cu adevărat un om fericit.
Ți-aș întinde covorul roșu sub picioare, sau ți-aș pune petale in cafeaua ta zilnica dacă aș ști că asta te-ar face fericit, dar fericirea aceasta nu durează.. Tu decizi dacă vrei sa fii fericit!
Fericirea nu este în lucruri, este în noi!
Astăzi poți fi un om fericit.

noni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu