vineri, 5 august 2011

Portretul Tau In Lucru

Rama.
Imagineaza-ti ca viata ta este o operea de arta. Personalitatea ta, trasaturile tale fizice, darurile si aptitudinile tale formeaza rama. Nu mai constituie pentru nimeni o noutate faptul ca multe femei, in loc sa-I multumeasca lui Dumnezeu pentru rama pe care le-a daruit-o, isi irosesc timpul incercand sa o schimbe.
Am citit odata o istorie graitoare despre o astfel de femeie: Rachel nu era multumita cu rama pe care i-o crease Dumnezeu. Era convinsa ca neajunsurile fizice si emotionale, lipsa talentelor erau o cruce pe care era nevoita sa o poarte. Isi dorea sa fi avut posibilitatea de a alege o alta rama.
Intr-o noapte, dormind, visa ca este condusa intr-un loc in care se aflau multe rame, de toate marimile si modelele. A gasit o rama superba, batuta cu pietre nestemate si aur.
„O, ar fi perfecta pentru mine!” a exclamat ea. Asa ca Rachel isi potrivi pretioasa rama, chiar daca foarte grea, pe trupul ei. Aurul si nestematele erau minunate, insa mult prea grele si ea se prabusi sub greutatea lor.
Apoi, Rachel vazu o rama incantatoare, cu flori delicate impletite de-a lungul formei ei sculptate. Cu siguranta aceasta avea sa i se potriveasca perfect. O ridica in graba, insa de sub flori aparura spini ce i-au sfasiat carnea.
Nu exista oare acolo si o rama care sa i se potriveasca? Ajunse in fata unei rame obisnuite. Fara nestemate. Fara flori delicate. Si totusi, avea ceva care o atragea. O ridica, o imbraca, iar rama i se potrivi perfect. Uitandu-se la rama ce o inconjura, recunoscu, era aceea pe care Dumnezeu o crease de la inceput pentru ea!
Prietena mea, arata rama unei alte persoane mult mai bine decat a ta? Poate ca invidiezi o femeie careia rama este presarata cu giuvaeruri sau impodobita cu flori, fara sa stii cat de impovaratoare este in realitate. Roaga-te ca Dumnezeu sa te ajute sa pricepi intelepciunea gandului pe care l-a avut cand te-a inramat.

Opera de arta.
Acum sa ne uitam la opera de arta din interiorul ramei. Ea reprezinta portretul in lucru a ceea ce vei deveni tu. Dumnezeu stabileste fundalul, dupa care isi indreapta penelul spre panza vietii tale, dorind sa creeze o capodopera. Dumnezeu te invita sa contribui si tu. Daca te vei supune maiestriei Sale artistice, caracterul lui Hristos se va reflecta prin pictura vietii tale.
Dupa aceea, da-te un pas inapoi si priveste tabloul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu