marți, 28 iulie 2009

Creatorul


 Vino sa-ti arat ce este frumos. Este trandafirul inflorit. Uite cum se sprijina regele florilor pe tulpina ca de muschi. Frunzele scanteiaza ca focul. Aerul este plin de parfumul lui placut. Este incantarea ochiului. 

 Dar exista ceva mai incantator decat trandafirul. Cel care a creat trandafirul este mai frumos. Este cu totul minunat. El este incantarea oricarei inimi.

 Am sa-ti arat cine este puternic. Leul este puternic. Cand se ridica din culcus, cand isi scutura coama, cand se aude mugetul lui, animalele campului fug, iar fiarele salbatice ale desertului se ascund; este inspaimantator.

 Dar Cel ce a creat leul este mai puternic. El poate face toate lucrurile. El ne-a dat viata si intr-un moment poate sa ne-o ia si nimeni nu ne poate scoate din mana Lui.

 Am sa-ti arat ceva superb. Soarele este superb. Cand straluceste pe cerul senin, cand sade pe tronul sau din ceruri si se uita peste pamant este superb; o priveliste extraordinara pe care o poate vedea ochiul.

 Dar Cel ce a creat soarele este superior acestuia. Ochiul nu-i poate privi stralucirea orbitoare. El vede in locurile intunecate noaptea, la fel de bine ca ziua. Prezenta Lui lumineaza toata lumea.

 Aceasta Fiinta minunata este Dumnezeu. El a facut toate lucrurile, dar este mai minunat decat tot ce a creat. El este Creatorul, ele sunt creaturile. Ele pot fi frumoase, dar El este FrumuseteaEle pot fi puternice, dar El este Putere. Ele pot fi perfecte, dar El este Perfectiunea.   

                                                                                                                                   McGuffey`s Reader.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu